Ga naar de inhoud

Ondersteuning en troost

Wat bied ik?

Ondersteuning en troost

Troost,

ik zoek je

in herinneringen,

in gebaren die liefde weerkaatsen,

in mijn zelf

dat kwetsbaar en breekbaar woorden spreekt.

 

Ach troost,

laat me je vinden

bij mensen die me beminnen.

(Claire vanden Abbeele)

Actief bijdragen aan het afscheid wordt vaak als zinvol en troostend ervaren door de familie. Mijn uitgangspunt is dan ook de eigen kracht van de familie, bijvoorbeeld op het gebied van foto’s, filmpjes, muziek, teksten. Ik ben daarin ondersteunend, begeleidend en sturend waar dat nodig is.

Een goed en waardig afscheid kan zeer troostrijk zijn. Het vormt een eerste aanzet om het leven verder te leven. Slechts een eerste stap, maar wel een heel belangrijke. Ik vind het een eer en een voorrecht om daar aan te mogen bijdragen.